فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کیامرث خضریان، زهرا زنجانی*، مراد رسولی آزاد صفحات 404-413
    مقدمه و هدف

    عملکرد اجرایی به عنوان ظرفیت مغز انسان در نظر گرفته می شود و شامل ظرفیت سازماندهی، انعطاف پذیری شناختی، برنامه ریزی، حل مسئله و غیره است. مصرف طولانی مدت مواد افیونی (مخدرها) مانند هرویین و متادون با طیف وسیعی از نقص های شناختی همراه است. هدف پژوهش حاضر مقایسه عملکردهای اجرایی- شناختی و علایم هیجانی افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون و افراد گروه شاهد بود. 

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی است. نمونه پژوهش شامل دو گروه 40 نفره از افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون و گروه شاهد بود که به شیوه هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل آزمون دسته بندی کارت ویسکانسین و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس 42 سوالی و آزمون برج لندن بود. تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22و آزمون t مستقل انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که افراد تحت درمان با متادون نسبت به افراد گروه شاهد در متغیرهای انعطاف پذیری شناختی و برنامه ریزی به طور معناداری عملکرد کمتری داشتند (0/001<p). همچنین نتایج حاصل از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس نشان داد که افراد تحت درمان با متادون نسبت به افراد گروه شاهد، علایم افسردگی (0/001<p)، اضطراب (0/01<p) و استرس (0/05<p) بیشتری را بصورت معنادار تجربه می کنند.

    نتیجه گیری

    افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون از لحاظ عملکردهای اجرایی، نسبت به افراد گروه شاهد عملکرد ضعیف تری دارند، همچنین بیماران تحت درمان با متادون علایم هیجانی بیشتری را تجربه می کنند. لذا ضعف این عملکردها، در درمان این افراد باید مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: عملکردهای اجرایی، علائم هیجانی، درمان نگهدارنده با متادون، اعتیاد
  • بهروز محمدنژاد، عبدالله هاشم ورزی*، امین فرزانه حصاری صفحات 414-421
    مقدمه و هدف

    نوروپاتی شایع ترین عارضه عصبی دیابت است که منجر به تغییراتی در سیستم اعصاب مرکزی به ویژه مغز می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر یک دوره تمرین مقاومتی پس از تزریق سلول های بنیادی مزانشیمی بر سطوح فاکتور نکروزدهنده تومور آلفا TNF-α)) و فاکتور هسته ای کاپا kB)B(NF- در قشر مغز موش های صحرایی دیابتی اجرا گردید.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 48 سر موش صحرایی نر بالغ 9 هفته ای نژاد ویستار به طور تصادفی به شش گروه کنترل، شم، دیابت،  دیابت + تمرین، دیابت + سلول بنیادی، دیابت + تمرین + سلول بنیادی (ترکیبی) تقسیم شدند. گروه های تمرینی روی نوارگردان به مدت 6 هفته به تمرین مقاومتی پرداختند. در گروه دریافت کننده سلول بنیادی،106 ×1/5 عدد سلول بنیادی به موش های دیابتی تزریق شد. برای ایجاد دیابت، استرپتوزوتوسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی تزریق شد. تجزیه و تحلیل های آماری به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تفاوت معنی داری را در بین گروه های مختلف پژوهش در سطوح (0/01>p(TNF-α و (0/001NF-κB (P<  نشان داد. سطح  TNF-α در گروه تمرین+ سلول نسبت به گروه دیابت کاهش معنی داری نشان داد(0/05<P). سطح NF- κB در گروه های تمرین و تمرین+ سلول، نسبت به گروه دیابت کاهش معنی داری نشان دادند (P<0/001).

    نتیجه گیری

    تزریق سلول های بنیادی همراه با انجام تمرینات ورزشی می تواند بر اثرات تخریبی سیستم عصبی مرکزی ناشی از دیابت در جهت کاهش شاخص های التهابی قشر مغز، یک راهکار حفاظتی و درمانی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، سلول بنیادی، فاکتور هسته ای کاپا B، دیابت، قشر مغز
  • سعیده آذرآیین*، سپیده معماریان، الهام فکوری صفحات 422-431
    مقدمه و هدف

    اختلالات روانی یکی از دلایل اصلی ناتوانی بوده و باعث افزایش استفاده از خدمات مراکز مراقبت بهداشتی می شوند. با توجه به روند رو به افزایش اختلالات روانپزشکی در کشور، هدف این مطالعه برآورد شیوع اختلالات روانپزشکی و روابط آنها با متغیرهای دموگرافیک در مراجعین مراکز جامع خدمات سلامت شهرستان جیرفت در سال 1397 بود.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعه پژوهش کلیه مراجعه کنندگان به مراکز جامع خدمات سلامت شهری جیرفت در سال 1397 بودند که 280 نفر از آنها به صورت در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه جمعیت شناختی و SCL-90-R پاسخ دادند. داده ها توسط نرم افزار SPSS23 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی و خی دو مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر مبنای شاخص شدت کلی (GSI) 2/39% افراد مراجعه کننده مبتلا به اختلال روانپزشکی بودند. بر اساس ملاک های طبقه بندی SCL-90-R، به ترتیب اختلال های شبه جسمی 1/13%، فوبیا 7/12% و افکار پارانوییدی 7/12%، حساسیت بین فردی 6/11%، اضطراب 5/7%، افسردگی 6%، وسواس فکری عملی 6/5%، خصومت و پرخاشگری 2/5% و روانپریشی 3% بیشترین شیوع را در حد شدید داشتند. نتایج آزمون خی دو نشان داد که از بین متغیر های جمعیت شناختی ارتباط معنی داری بین وضعیت اقتصادی با سلامت روان (0/01>p)، سلامت روانی افراد با افکار خودکشی (0/01>p)، سلامت روان با وضعیت تاهل (0/05>p) و وضعیت اشتغال با سلامت روانی (0/01>p)، وجود داشت.

    نتیجه گیری

    میزان شیوع اختلال های روانپزشکی در مراجعین مراکز سلامت جامع شهری جیرفت نسبت به آمار ارایه شده در جمعیت عمومی نسبتا بالا است و نیازمند توجه و اولویت بیشتر به مسایل سلامت روان در این بخش می باشد.

    کلیدواژگان: شیوع، اختلال های روانی، عوامل جمعیت شناختی، مراکز جامع خدمات سلامت شهری
  • مریم نصیری، آسیه عباسی دلویی*، علیرضا براری، ایوب سعیدی صفحات 432-439
    مقدمه و هدف

    اختلالات متابولیکی ناشی از بی تحرکی و تغذیه نامناسب سبب ایجاد مشکلات متعدی در بافت قلبی می شود. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین هوازی بر برخی شاخص های التهابی منتخب در بافت قلب موش های صحرایی نر نژاد ویستار با دو نوع تغذیه نرمال و تغذیه سرشار از کلسترول بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی و بر اساس وزن به چهار گروه مختلف نرمال-کنترل، نرمال-تمرین، کلسترول-کنترل، کلسترول-تمرین تقسیم شدند. گروه های تمرینی به اجرای 12 هفته (5 روز در هفته) تمرین استقامتی پرداختند و گروه های کنترل نیز به مدت 12 هفته در قفس نگهداری شدند و تمرینی نداشتند. قبل از شروع دوره تمرینی، موش های گروه غذای سرشار از کلسترول، به مدت سه ماه با این نوع غذا تغذیه شدند تا هایپرلیپیدمی رخ دهد و مداخله غذایی تا انتهای دوره تمرینی نیز اعمال شد. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، پس از ناشتای شبانه، کشته شده و سپس نمونه خونی و بافتی آنها جدا سازی و اندازه گیری ها انجام شد.

    یافته ها

    بررسی تغییرات بین گروهی بیانگر وجود تفاوت معنادار (MCP-1 (0/001p<)، IL-6 (0/001p<)، α TNF- (0/05p≤) و CK (0/001p<)، LDH (0/001p<) در بین گروه های مختلف پژوهش است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق، فعالیت هوازی با شدت متوسط ممکن است سبب بهبود عملکرد قلب و شاخص های التهابی در افراد با رژیم غذایی نرمال و کلسترول بالا شده یا حتی پیشگیری از آسیب بافت قلبی شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، شاخص های التهابی، بافت قلب، تغذیه سرشار از کلسترول، تغذیه نرمال
  • محمد اسدپور، مهدی دره کردی، سید حسین عبداللهی، یاسر سلیم آبادی* صفحات 440-449
    مقدمه و هدف

    تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری ویروسی حاد تب دار و خونریزی دهنده ای است که بیشترین مبتلایان به این بیماری، از بین دامداران و کارکنان کشتارگاه ها است. تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد قصابان شهر رفسنجان در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در سال 1397 انجام شد.

    روش کار

    مطالعه توصیفی حاضر بر روی کلیه قصابان شهر رفسنجان در سال 1397 به روش سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری اسپیرمن، من ویتنی و کروسکال والیس در سطح معناداری کمتر از 0/05 بوسیله نرم افزارSPSS  نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    از 150 فرد شرکت کننده در مطالعه با میانگین سنی23/12± 34/38، 55 نفر (7/36%) از طریق کارکنان دامپزشکی اطلاعات خود را کسب نموده بودند و 15 نفر (10%) نیز اعلام داشتند که اطلاعی در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ندارند. نمره کلی مربوط به آگاهی قصابان 27/67، نمره نگرش 3/94 و نمره عملکرد 68/83 از 100 بود. نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت نگرش و عملکرد قصابان مطلوب بوده، اما میزان آگاهی قصابان شهر رفسنجان در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در حد متوسط می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که آگاهی قصابان شهر رفسنجان در مورد بیماری تب کریمه کنگو ناکافی می باشد، بنابراین به منظور افزایش سطح آگاهی آن ها، پیشنهاد می شود جلسات آموزشی به طور مداوم در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای قصابان برگزار شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، قصابان، تب خونریزی دهنده کریمه
  • مهسا دلفاردی، مهدیه احمدی، ام البنین اولادپور، محمد کاظمی، شهره شفیعی، احمد شبانی زاده* صفحات 450-458
    مقدمه و هدف

    از آنجایی که نانوذرات نقره علاوه بر کاربردهای گسترده در تکنولوژی دارای اثرات مضری بر بدن می باشند، این مطالعه با هدف تعیین اثر محافظتی ژل رویال بر روی رفتار اضطرابی و بافت هیپوکمپ موش صحرایی تحت تیمار با نانو ذرات نقره انجام گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 40 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-200 گرم (6-5 ماهه) در 4 گروه 10 تایی شامل کنترل سالم، دریافت کننده ژل رویال، دریافت کننده نانو ذره نقره و ژل رویال، دریافت کننده نانو ذره نقره انجام شد. موش ها به مدت 28 روز مورد گاواژ نانو ذره نقره و ژل رویال به ترتیب با دوز 30 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. بعد از یک دوره استراحت 24 ساعته، رفتار اضطرابی با استفاده از تست رفتاری ماز بعلاوه ای بررسی شد. بافت مغز جهت بررسی های بافت شناسی هیپوکمپ جمع آوری گردید.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از تست اضطراب نشان داد ژل رویال به طور معنی داری تعداد ورود و درصد حضور در بازوی باز را در مقایسه با سایر گروه ها افزایش (0/01>p) و همچنین تجویز نانو ذره نقره به طور معنی داری تعداد ورود و درصد حضور در بازوی را در مقایسه با سایر گروه ها کاهش داده است (0/05>p). نتایج حاصل از تغییرات بافتی هیپوکمپ نشان داد ژل رویال باعث کاهش تراکم نورون های پیکنوتیک در گروه دریافت کننده ژل رویال و نانو ذره نقره نسبت به گروه دریافت کننده نانو ذره نقره می شود و اختلاف ایجادشده در بین گروه کنترل و گروه های آزمایشی معنی  دار نبود (0/05<p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده از این مطالعه می توان نتیجه گرفت، ژل رویال به دلیل داشتن ویژگی های آنتی اکسیدانی قادر به کاهش اضطراب ناشی از نانوذره نقره در موش می باشد.

    کلیدواژگان: ژل رویال، نانوذرات، نقره، اضطراب، هیپوکمپ، رت
  • پویا سعیدعسکری، ایمان فاطمی، الهام حکیمی، آیت کائیدی، سوگند اسماعیل مقدم، محمد پاک هاشمی، محمدالله توکلی* صفحات 459-468
    مقدمه و هدف

    متفورمین به عنوان یک داروی خوراکی ضد دیابت، دارای اثر ضد رادیکال آزاد و محافظت کننده نورونی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات احتمالی پیش درمانی متفورمین در  ایسکمی-ریپرفیوژن سراسری مغز در موش صحرایی نر انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه تعداد 40 سر موش صحرایی نر با نژاد ویستار (220-200 گرم) مورد استفاده قرار گرفت. حیوانات به طور تصادفی در 4 گروه ده تایی شامل: گروه شم، گروه ایسکمیک، گروه ایسکمیک+ متفورمین و گروه متفورمین توزیع شدند. متفورمین با دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 14 روز تجویز شد سپس  ایسکمی-ریپرفیوژن سراسری مغز در موش های صحرایی القا و درمان به مدت 7 روز دیگر ادامه پیدا کرد. افسردگی، توسط آزمون شنای اجباری بررسی شد. اختلالات شناختی توسط ماز Y شکل و ماز آبی موریس مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین میزان فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و سطح فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) در مغز مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    ایسکمی-ریپرفیوژن سراسری مغز باعث افسردگی، کاهش عملکرد شناختی (0/001>p(، همچنین کاهش سطح BDNF (0/001>p) و فعالیتSOD  (0/01>p) در مغز می شود. پیش درمانی با متفورمین، رفتار افسردگی (0/05>p) و اختلالات شناختی (0/01>p)را در موش های ایسکمیک کاهش داد. علاوه بر این، پیش درمانی با متفورمین فعالیت SOD و سطح BDNF (0/001>(p را در مغز حیوانات ایسکمیک افزایش داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که پیش درمانی طولانی با متفورمین می تواند موجب کاهش عوارض ناشی از ایسکمی-ریپرفیوژن سراسری مغز شود و می توان از متفورمین به عنوان یک رویکرد درمانی جدید برای درمان بیماری های ایسکمیک مغزی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: متفورمین، ایسکمی سراسری، ریپرفیوژن، موش صحرایی
  • زهرا یونسی، سمیه حیاتی*، احمد نصیری فورگ، سمیرا نومیری صفحات 469-477
    مقدمه و هدف

    رفتار نامحترمانه در محیط کار در حرفه پرستاری، هنجارهای کاری را نقض و سبب ایجاد پیامدهای منفی از قبیل نارضایتی، تعارض، فرسودگی شغلی و ترک محیط کار می شود. در این راستا تلاش برای ارتقاء رفتار محترمانه با تعیین عوامل موثر بر آن ضروری به نظر می رسد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین رفتار نامحترمانه در محیط کار با خودکارآمدی حرفه ای و توانمندی روانشناختی در پرستاران شاغل در بیمارستان های بیرجند در سال 1398 انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 170 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های بیرجند به شیوه چند مرحله ای تصادفی انتخاب و پس از جلب رضایت، پرسشنامه های استاندارد خودکارآمدی حرفه ای Pisanti، پرسشنامه رفتار نامحترمانه Guidroz و توانمندی روانشناختی اسپریتزر به شیوه خودگزارش دهی تکمیل گردید. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره در سطح 0/05< pتجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که ارتباط معکوس و معنی داری بین خودکارآمدی حرفه ای (0/001=p)، توانمندی روانشناختی (0/005=p)، با رفتار نامحترمانه در کل برقرار است. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیر ه نشان داد خودکارآمدی حرفه ای به میزان 49% رفتار نامحترمانه را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاکی از آن است که افزایش خودکارآمدی در پرستاران، می تواند میزان بروز رفتار نامحترمانه در محیط کار را کاهش دهد. لذا مدیران و اساتید پرستاری با آموزش روش های خودکارآمدی و خودتوانمندسازی می توانند نیروی کارآمد و مقاوم در برابر رفتارهای نامحترمانه در محیط کار، جهت بهبود کیفیت مراقب ت ها، پرورش دهند.

    کلیدواژگان: رفتار نامحترمانه، خودکارآمدی حرفه ای، توانمندی روانشناختی، پرستاران
|
  • Kiamars Khezriyan, Zahra Zanjani*, Morad Rasouli Azad Pages 404-413
    Background

    Executive function is considered as the capacity of the human brain including the capacity for organization, cognitive flexibility, planning, problem solving, and so on. Long-term use of opiates such as heroin and methadone is associated with a wide range of executive functions deficits. The purpose of this study was to compare cognitive-executive function and emotional symptoms of people whit methadone maintenance treatment and normal people.

    Materials and method

    This study is a causal comparative study. The study sample consisted of two groups of 40 individuals of under methadone maintenance treatment and normal people who were selected by purposeful sampling. Research tools were: Wisconsin Card Sorting Test (WCST), Tower of London Test (TOL) and Depression, Anxiety and Stress Scale-42 (DASS-42). Data were analyzed by SPSS-22 and independent t-test.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between methadone-treated individuals and normal people in cognitive flexibility (t= -2.48) and planning (t= -4.96) (p<0.001). The results of DASS-42 also showed that methadone-treated individuals experience more depressive, anxiety and stress symptoms than normal people (p <0.05).

    Conclusion

    Methadone-treated individuals perform poorer than normal people in terms of executive function, and experience more emotional symptoms. Therefore, these poor performances in the treatment of these individuals should be considered.

    Keywords: Executive Functions, Emotional Symptoms, Methadone Maintenance Therapy, Addiction
  • Behrooz Mohammadnezhad, Seyed Abdollah Hashemvarzi*, Amin Farzane Hessari Pages 414-421
    Introduction

    Neuropathy is the most common neurological complication of diabetes which affects the central nervous systems, especially the brain. The aim of this study was to investigate the effects of resistance training After Transplantation of stem cells on rate of TNF-α and NF-κB in cerebral Cortex of STZ-induced Diabetic Rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 48 male wistar rats, 9 weeks old, weighing 220-240 g were randomly divided into six equal groups: control, sham, diabetes, diabetes + exercise,  diabetes + stem cells, diabetes + exercise + stem cells.The exercise groups, practiced treadmill resistance training for 6 weeks. In the stem cell receiver group, 1/5*106 number of stem cells were injected into diabetic rats. Diabetes was induced by injection of streptozotocin (60 mg/kg) intraperitoneally. All statistical analyzes were performed by SPSS 22 software.

    Results

    Data showed that the TNF-α (p>0.01) and NF-κB (p<0.001) levels was significant difference between the six groups. It was observed that in the exercise + stem cells group, TNF-α level was significantly lower than that of the diabetes group (p=0.05). There was a statistically significant decrease in NF-κB level in exercise and exercise + stem cells groups compared to the diabetes group (p<0.001).

    Conclusion

    Injection of adipose-derived stem cells along with exercise training can be a protective and therapeutic strategy to reduce cortical inflammatory markers and the effects of diabetes on the central nervous system.

    Keywords: Resistance training, Adipose-derived stem cells, Nuclear factor kappa B, Diabetes, Cortex
  • Saeedeh Azaraeen*, Sepideh Memarian, Elham Fakouri Pages 422-431
    Introduction

    Mental disorders are one of the main causes of disability and increase the use of health care services. Due to the increasing number of psychiatric disorders in Iran, the present study aimed to examine the prevalence of psychiatric disorders and their relations to demographic variables in clients attending Jiroft’s comprehensive health services centers in 2017.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study is a cross-sectional survey. Clients attending Jiroft’s comprehensive health services centers in 2017, formed the statistical society of the study. Convenience sampling method was employed to select 280 of these clients who were asked to answer the demographic questionnaire and SCL-90-R. The data was then analyzed using SPSS software, Chi-Square Test, and T Test.

    Results

    According to the Global Severity Index (GSI), 39.2 % of the clients had psychiatric disorders. The categories of SCL-90-R revealed that somatization disorders (13.1), phobia (12.7), paranoid ideation (12.7), interpersonal sensitivity (11.6), anxiety (7.5), depression (6.0), obsessive-compulsive disorder (5.6), hostility (5.2) and psychoticism (3.0) were highly prevalent. Mental health proved to be significantly correlated with some demographic variables. The results of Chi-square test also showed a significant correlation between mental health and the income level (p<0.01), mental health and suicidal ideation (p<0.01), mental health and marital status (p<0.05), and mental health and occupational status (p<0.01).

    Conclusion

    The prevalence of psychiatric disorders in clients referring to urban comprehensive health services centers is remarkably higher than the reported statistics in the public population and hence, requires more attention and priority to mental health issues in this area.

    Keywords: Prevalence, Mental disorders, Demographic variables, Urban comprehensive health services centers
  • Maryam Nasiri, Asieh Abbassi Daloii*, Alireza Barari, Ayoub Saeidi Pages 432-439
    Introduction

    Metabolic disorders induced by inactivity and malnutrition cause many problems in the heart tissue. The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks aerobic exercise on some selected inflammatory markers in cardiac tissue of male Wistar rats with two types of normal and cholesterol-rich diet.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 40 male Wistar rats randomly divided into four groups of normal-control, normal-exercise, cholesterol-rich, cholesterol- The exercises were divided. The training groups performed 12 weeks (5 days a week) of endurance training and the control groups were kept in a cage for 12 weeks with no exercise. Prior to the beginning of the training period, the cholesterol-rich diet group rats were fed this diet for three months to induce hyperlipidemia and dietary intervention was administered until the end of the training period. 48 hours after the last training session, they were killed after nocturnal fasting and then their blood and tissue samples were collected and measured.

    Results

    Between groups analyses showed significant differences between different groups MCP-1 (p<0.001), IL-6 (p<0.001), TNF- α (P≤0.05) and CK (p<0.001), LDH (p<0.001).

    Conclusion

    According to the results of the study, moderate intensity aerobic exercise may improve cardiac function and inflammatory markers in individuals with normal and high cholesterol diet or even prevent cardiac tissue injury.

    Keywords: Aerobic exercise, Inflammatory markers, Heart tissue, High cholesterol diet, Normal diet
  • Mohammad Asadpour, Mahdi Darehkordi, Seyyed Hossein Abdollahi, Yaser Salim Abadi* Pages 440-449
    Introduction

    Crimean-Congo hemorrhagic Fever (CCHF) is an acute febrile and hemorrhagic viral disease that has been reported more among Ranchers and slaughterhouse workers. The aim of present study was to determine the knowledge, attitude and practice of butchers in Rafsanjan city about Crimean-Congo hemorrhagic fever in 2019.

    Materials and Methods

    The present descriptive study was conducted on all butchers in Rafsanjan by census method in 2019. Data collection tool included a questionnaire of knowledge, attitude and practice. Data were analyzed using, Spearman, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis tests at a level of less than 0.05 by SPSS software (version 16).

    Results

    Of the 150 participants in the present study with Mean age38.34±12.23, 55 persons (%36.7) obtained their information about CCHF through veterinary staff, and 15persons (%10) reported that they had no information about CCHF. In current study, the Overall score of knowledge of butchers was 67.27, attitude score was 94.3, and performance score was 83.68 out of 100. The results of this study showed that the attitude and performance of the butchers were favorable, but the knowledge of the butchers in Rafsanjan city about the Crimean-Congo hemorrhagic fever was at moderate level

    Conclusion

    The findings of the present study showed the inadequately of the knowledge of the butchers of Rafsanjan city about Crimean-Congo fever disease, hence, for enhancing their level of knowledge it is suggested that training sessions should be held continuously regarding Crimean-Congo hemorrhagic fever for butchers.

    Keywords: Knowledge, Practice, Butchers, Crimean Hemorrhagic Fever
  • Mahsa Dalfardi, Mahdiyeh Ahmadi, Omolbanin Oladpour, Mohammad Kazemi, Shohreh Shafiei, Ahmad Shabanizadeh* Pages 450-458
    Introduction

    Since silver nanoparticles have harmful effects on the body and in addition to extensive applications in technology, The present study aimed to evaluate the Anxiety and tissue of hippocampus of rats treated with silver nanoparticles were performed

    Materials and Methods

    In this experimental study, 40 adult male Wistar rats weighing 250-200 gr (5-6 months) in 4 groups of 10 rats including: Healthy control, Royal jelly receiving, silver nanoparticle and royal jelly, silver nanoparticle receiving was performed. The rats were gavage silver nanoparticles and royal jelly at doses of 30 and 100 mg/kg for 28 days, respectively. After a 24-hour break, anxiety behavior was assessed using plus-maze behavioral test. Hippocampus tissue was collected for histological studies.

    Results

    The results of anxiety test showed Royal jelly significantly increased the number of entry and presence percentage of open arm compared to other groups (p<0.01) Also, administration of silver nanoparticles significantly decreased the number of entry and presence in the open arm compared to other groups (p<0.05). Results of hippocampus tissue changes showed that Royal gel reduces the density of picnotic neurons in the royal jelly group and silver nanoparticles compared to the silver nanoparticle group. The difference between the control and experimental groups was not significant (p>0.05).

    Conclusion

    according to the findings of this study, it can be concluded, Royal jelly can reduce anxiety in rat due to its antioxidant properties

    Keywords: Royal Jelly, Nanoparticles, Silver, Anxiety, Hippocampus, Rat
  • Pooya Saeed Askari, Iman Fatemi, Elham Hakimizadeh, Ayat Kaeidi, Sogand Esmaeil Moghaddam, Mohammad Pak-Hashemi, Mohammad Allahtavakoli* Pages 459-468
    Introduction

    Metformin (MET) as an oral antidiabetic drug has pleiotropic effects such as antioxidative and neuroprotective properties. In the current study we aimed to investigate the probable effects of Pretreatment MET therapy in global ischemia-reperfusion in rats.

    Materials and Methods

    In this study, 40 male Wistar rats (200-220 g) were used. Animals were randomly divided into four groups of ten: sham group, ischemic group, ischemic + metformin group and metformin group. MET was administered orally at doses of 100 for 14 days then the rats underwent global ischemia-reperfusion and the treatment continued for 7 days. Depressive-like behavior was assessed by forced swimming test. Cognitive function was evaluated by Y-maze continuous alternation task and Morris water maze. The brains were assessed for the activity of superoxide dismutase (SOD) as well as level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF).

    Results

    global ischemia-reperfusion caused depression and declined the cognitive function (p<0.001( as well as BDNF (p<0.001( level and SOD (p<0.01 (activity. Pretreatment with MET reduced the depressive-like behavior (p<0.05( and attenuated the cognitive impairments (p<0.01( in ischemic rats. Moreover, MET increased the BDNF (p<0.001( level in the brains of ischemic animals

    Conclusion

    Our results recommended that chronic pretreatment MET therapy could improve behavioral disorders following global ischemia-reperfusion and could be used as a novel therapeutic approach for the treatment of brain ischemic conditions.

    Keywords: Metformin, Global ischemia, Reperfusion, Rat
  • Zahra Unesi, Somayeh Hayati*, Ahmad Nasiri Forg, Samira Nomiri Pages 469-477
    Introduction

    workplace incivility in the nursing profession violates workplace norms and causes negative consequences such as dissatisfaction, conflict, burnout and leaving the workplace. In this regard, efforts must be made to encourage respectful conduct by recognizing the factors that affect it. The aim of this study was, therefore, to determine the relationship between disrespectful behavior in the workplace with professional self-efficacy and psychological ability in nurses working in hospitals in Birjand in 2019.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 170 nurses working in Birjand hospitals that had research conditions were randomly selected in a multi-stage method and were completed in a self-report manner after obtaining their cooperation and satisfaction, Pisanti standard professional self-efficacy questionnaire, Guidroz workplace incivility questionnaire and Spritzer mental empowerment questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient and multivariate regression at the level of p<0.05.

    Results

    The results showed that there is a significant, inverse relationship between professional self-efficacy (p=0.001), psychological ability (p=0.005) and workplace incivility in general. The results of multivariate regression analysis also showed that professional self-efficacy predicts 49% of workplace incivility.

    Conclusion

    The results of the study indicate that increasing self-efficacy in nurses can reduce the incidence of disrespectful behavior in the workplace. Therefore, nursing managers and professors, by teaching self-efficacy and self-empowerment methods, can cultivate an efficient and resistant force against workplace incivility, in order to improve the quality of care.

    Keywords: Incivility, Professional self-efficacy, Psychological ability, Nurses